Ajuntament de Reus

GTranslate

17 MAIG 2017

Jornades d’història contemporània Pere Anguera

Del 17 de Maig al 19 de Maig

Jornades divulgatives d’Història Contemporània que recuperen l’esperit del Congrés Internacional Pere Anguera celebrat el 2011, al Campus Catalunya de la URV i al Centre de Lectura. Es posa en valor el conjunt de la deixa bibliotecària que Pere Anguera va cedir a la biblioteca municipal que porta el seu nom. Biblioteca Pere Anguera i Centre de Lectura.


Programa:

Dimecres, 17 de maig. Centre de Lectura de Reus

19.00h Inauguració de les jornades a càrrec de l'alcalde de Reus Carles Pellicer, Valero Camps, president de la Fundació Privada Reddis, Monsterrat Duchm coordinadora del grup ISOCAC i Xavier Filella, president del Centre de Lectura.

19.15h Carlos Forcadell (Catedràtic d'Història contemporània de la Universitat de Saragossa): "El Historiador Pere Anguera: pasión y profesión"

20.00h Monsterrat Duch (Catedràtica d'Història Contemporània de la URV) "L'espoli franquista dels espais de sociabilitat catalans". A continuació col·loqui.

Dijous, 18 de maig.Centre de Lectura de Reus

19.00h Borja de Riquer (Catedràtic emèrit d'Història Contemporània de la UAB): "Catalanitat, catalanisme i nacionalisme espanyol al segle XIX. Reflexions per a un debat constructiu".

19.45h Pere Gabriel (Catedràtic d'Història Contemporània de la UAB): "Catalanitats i catalanismes dins el republicanisme federal el segle XIX). El cas de Rossed Arús i Arderiu".

20.30h Ramon Arnabat (Professor d'Història contemporània de la URV) i Xavief Ferré (professor de pedagogia de la URV):"Un model català d'ateneisme) A continuació col·loqui.

Divendres, 19 de maig. Biblioteca Pere Anguera.

10.00h Joan Maria Thomàs (Professor d'historia contemporània de la URV i ICREA acadèmia): La nació catalana dels falangistes".

11.00h Antoni Gavaldà (Professor de didàctica de les ciències socials de la URV): El fracàs de la col·lectivització agrària al camp com a model igualitari". Al finalitzar les conferències es podrà visitar i conèixer el Fons Pere Anguera.

Dissabte, 20 de maig. Biblioteca Pere Anguera

10.00h Projecció del documental "Pere Anguera: tres segles una veu". Comptarem amb la presència d'alguns directors del documental.

11.00h Presentació del projecte "Llegir i caminar", lectura dels fragments de la Història General de Reus, dirigida per Pere Anguera, als espais testimonis de la història de la ciutat. La ruta anirà a càrrec de Carme Just i sortirà des de la Biblioteca Pere Anguera.

Organitza: Centre de Lectura/ Biblioteca Pere Anguera
Data: Del 17 de Maig al 19 de Maig
Lloc: Biblioteca Pere Anguera

DESCARREGA ELS NOSTRES DOSSIERS INFORMATIUS

Click per a descarregar